OSense O-Sense

„Веште руке на крилима науке

У сарадњи са Центром за стручно усавршавање Кикинда, наставница хемијско-технолошке групе предмета Наташа Глигорин и наставнице математике Јелена Вукобрат и Драгана Воларов реализовале су радионице за децу предшколског узраста, прва радионица „Невидљива бића, пријатељи или непријатељи“ одржана је 19. новембра у ССШ „Милош Црњански“ са почетком у 16 сати, а друга радионица „Огледалце, огледалце“ 20. новембра у Научном клубу Центра за стручно усавршавање.

Центар за стручно усавршавање Кикинда реализовао је две радинице у оквиру пројекта ”Веште руке на крилима науке”. Прва радионица одржана је 19. новембра у ССШ „Милош Црњански“, док је друга радионица реализована у Центру за стручно усавршавање. Учешћем у извођењу експеримената, исказивањем претпоставки и доказивању истих, деца су развијала вербалну комуникацију, логику као и стрпљење, упорност у раду, а стицањем нових искустава развијаће нова умећа, вештине и научили да имају више поверења у своје способности.

„Невидљива бића, пријатељи или непријатељи?“

Радионица је обухватала активности којима је приближен појам бактерија, шири свест о њиховој распрострањености и могућој опасности и указује на важност свакодневне хигијене. Децасу узимала узорке са површина где претпостављају да има мноштво бактерија и пратити њихово развијање током два дана.

„Огледалце, огледалце“

Уз фотографије слова, биљака, инсеката, зграда, људског тела и предмета, кроз разговор децу су наведена да размишљају о симетрији, складу и схватају шта је све симетрично око нас. Уз помоћ огледала видели су како се ствара симетрична слика.
Изложбом „Мојих руку дело“ (развој бактерија у петријевим посудама, цртежи бактерија, симетричне слике) и лепљењем одговарајућег смајлића к свако дете је исказало свој целокупан доживљај током дводневног дружења.

Укупан број учесника на радионицама је 12.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

Погодака: 966