OSense O-Sense

Радионица "Ко је јурио Гагарина?"

Ко је јурио Гагарина?


cpn logo horizontalni finansira

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Кикинда реализује радионицу у оквиру пројекта „Ко је јурио Гагарина“, који се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. Тема пројекта је космонаутика и посвећена је обележавању 60. годишњице првог лета човека у космос. Радионица је намењена ученицима основне школе и одржаће се 19.10.2021. године, од 16-17:30 часова у просторијама Научног клуба .

Радионица се састоји из два дела. У првом делу ће ученици проширити i проверити своја знања из астрономије. Активности: презентација о развоју космонаутике са квизом знања и практични рад- растојање васионских тела у Сунчевом систему. У другом делу радионице ученици ће имати прилику да кроз телескоп посматрају Земљи најближе небеско тело, Месец.

Школским програмом је време за изучавање науке о космосу кратко, a често одрасли више знају о астрологији него о астрономији. Многима су звезде и Даница и падалицa, а светлосном годином, мисле да се мери време. Овим и неким другим грешкама у знању, кроз занимљиве активности, бавићемо се на овој радионици.

 

ПЛАКАТ "Ко је јурио Гагарина"

ПЛАКАТ "Ко је јурио Гагарина"

Погодака: 1285