OSense O-Sense

Пројекат Чаробни свет магнета гостује у Кикинди

У петак 5. новембра у Научном клубу у Кикинди реализују се радионице за ученике основне школе у оквиру пројекта Чаробни свет магнета који је финансиран од стране Центра за промоцију науке.

Чаробни свет магнета је пројекат који је добио признање Центра за промоцију науке и биће реализован у Научним клубовима Кикинда и Лесковац. Такође овај пројекат је добитник прве награде националног фестивала ,,Наука на сцени“ (Science on Stage) и биће један од четири пројекта из Србије који ће бити представљени на европском фестивалу ,,Наука на сцени“ у Прагу крајем марта, а биће једини представник наше земље у такмичарском делу тог фестивала.
Пројекат „Чаробни свет магнета” упознаје ученике са магнетима и магнетизмом, а развија и способност логичког, апстрактног и дивергентног мишљења кроз улогу малих истраживача и стваралаца. Методом радних станица ученици пролазе кроз различите задатке и експерименте који их доводе до закључака о карактеристикама магнета. Ученици записују своја запажања, дискутују и доносе закључке које излажу. На крају сваког експеримента разматрају где би се ова карактеристика могла применити у свакодневном животу. На крају, користећи функционална знања из физике и математике, они граде своја архитектонска уметничка дела са Geomag магнетима.
Аутори и реализатори:
Тања Олеар Гојић и Мирјана Тишма, педагошки саветници, професори разредне наставе у ОШ,, Драган Лукић“, чланови Удружења УченIQ и Менсе Србије.
Пријаве на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

arobni svet magneta 1

arobni svet magneta 2

arobni svet magneta 3

arobni svet magneta 4

Погодака: 1052