Каталог акредитованих програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/23, 2023/24, 2024/25. годину, које је подржао ЦСУ Кикинда, које је подржао ЦСУ Кикинда

У организацији ЦСУ Кикинда, ЦСУ Сомбор, РЦ Кањижа и ЦСУ Шабац нудимо Вам студијско путовање за директоре образовних установа.

Циљ студијског путовања је посета Српског забавишта, основне школе, гимназије и дома ученика „Никола Тесла” у Будимпешти.

Поштована/и, - ако сте директор предшколске установе, основне школе, средње школе или дома ученика; - ако своје послове обављате најбоље што умете и ако их усклађујете са законским регулативама; - ако желите да установа којом руководите буде препознатљива по одличним резултатима ученика, по иновацијама у настави, повезивању са научним достигнућима, сарадњи са локалном и широм заједницом; - ако пратите постигнућа ученика, а наставни процес прилагођавате потребама тржишта и привреде; - ако сте директор који препознаје значај стручног усавршавања за квалитетан рад установе/школе учешћем у стручним и студијским путовањима и посетама по члану 6. став 4. Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, бр. 109/2021 од 19. новембра 2021. год.)

Позивамо Вас на тродневно студијско путовање у Будимпешту од 29. септембра до 1. октобра 2022. године (стручно усавршавање).

Кликните на линк Позивно писмо Будимпешта 2022

Кликните на линк Програм путовања Будимпешта 2022

13-24. јул 2015, Обоји живот цртежом

oboji zivotУ току две седмице у ЦСУ Кикинда реализован је Летњи креативни камп "Обоји живот цртежом". Ауторка и реализаторка је васпитачица Софија Јегарски, која каже:

-Камп реализујем у сарадњи са Центром већ трећи пут. Ове године акценат је стављен на интегрисању искуственог и интелектуалног учења. На пример, линију, као математички појам, представљамо на разне начине. Имамо десет области и све су везане за линију а ради се индивидуално, у пару и мањим групама.
Пракса да се током летњег распуста у Центру одржава бар један камп намењен најмлађима постоји од оснивања Центра. Изградњом Парка науке од следећег лета могућности ће бити још боље. Директор ЦСУ Кикинда, Дејан Карановић сматра да је овакав вид дружења током распуста лепо прихваћен и деца радо долазе:
-И наредног лета планирамо организацију летњег кампа који ће обухватити све оно што ћемо понудити у Парку науке, чија је израда у току.
Током десет радних дана деца су у пријатном амбијенту ЦСУ Кикинда осим радионица имала и паузу и освежење, ужину и сав потребан материјал за рад. Изложбом и поделом диплома уз присуство родитеља и медија камп завршен.