Каталог акредитованих програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2022/23, 2023/24, 2024/25. годину, које је подржао ЦСУ Кикинда, које је подржао ЦСУ Кикинда

У организацији ЦСУ Кикинда, ЦСУ Сомбор, РЦ Кањижа и ЦСУ Шабац нудимо Вам студијско путовање за директоре образовних установа.

Циљ студијског путовања је посета Српског забавишта, основне школе, гимназије и дома ученика „Никола Тесла” у Будимпешти.

Поштована/и, - ако сте директор предшколске установе, основне школе, средње школе или дома ученика; - ако своје послове обављате најбоље што умете и ако их усклађујете са законским регулативама; - ако желите да установа којом руководите буде препознатљива по одличним резултатима ученика, по иновацијама у настави, повезивању са научним достигнућима, сарадњи са локалном и широм заједницом; - ако пратите постигнућа ученика, а наставни процес прилагођавате потребама тржишта и привреде; - ако сте директор који препознаје значај стручног усавршавања за квалитетан рад установе/школе учешћем у стручним и студијским путовањима и посетама по члану 6. став 4. Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, бр. 109/2021 од 19. новембра 2021. год.)

Позивамо Вас на тродневно студијско путовање у Будимпешту од 29. септембра до 1. октобра 2022. године (стручно усавршавање).

Кликните на линк Позивно писмо Будимпешта 2022

Кликните на линк Програм путовања Будимпешта 2022

26. јун 2015, Стручно усавршавање и током распуста

srpski jezikСеминар 661 :" Мотивисање ученика и наставника у настави српског језика и књижевности као матерњег и нематерњег језика" одржан је у ЦСУ Кикинда. Ауторке и реализаторке семинара су Светлана Бељански, стручни сарадник - педагог, Политехничка школа, Суботица; Гордана Радовић, наставница психологије, Политехничка школа, Суботица; Наталија Трбовић Тољагић, наставник српског језика и књижевности, Политехничка школа, Суботица. Циљ семинара је развијање наставничких компетенција за ефикасну наставу српског језика и књижевности као матерњег и нематерњег језика. Специфични циљеви су оснаживање наставника у њиховој професионалној улози. Увођење иновативних метода у реализацији наставног процеса. Усавршавање наставника у циљу развијања вештина неопходних за самомотивацију и мотивисање ученика ради унапређења васпитно-образовног процеса. Технике проверавања знања и специфичности оцењивања.
Семинар је једнодневни, К1, П1 и доноси 8 бодова за стручно усавршавање.