Јун 2022, Кикод клуб

m DSC 0345m DSC 0347Пројекат ЦСУ Кикинда, Пролећни камп „Кикод клуб“, финансирао је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Циљ пројекта је организовано и стручно вођено слободно време ученика у ваннаставном периоду, квалитетно осмишљавање времена и организација активности за ученике основношколског узраста кроз упознавање са основним елементима програмирања на лак и забаван начин.
Радионице су урађене у петом разреду у ОШ „Свети Сава“ као и у трећем разреду са ученицима ОШ „Свети Сава“ Кикинда, ОШ „Јован Поповић“, Кикинда, ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Ђура Јакшић“ у Кикинди. Неке од радионица реализоване су и у информатичком кабинету ЦСУ Кикинда.
Коришћењем микробит уређаја, ученици су радили заједно на решавању проблемских задатака и одмах су видели резултате сопственог рада. Са великим одушевљењем присуствовали су овим радионицама. Употребом различитих блокова кода учили су основе програмирања и електронике. Примена микробита у свакодневном животу представљена је кроз различите програмске задатке на овим радионицама. Радионице су реализовани професори Тања Радованов и Арпад Пастор.