11-13. маја 2022, Саветовање за директоре школа и установа

m DSC 0166m DSC 0183m DSC 0198m DSC 0217Акредитовани скуп «Развијање компетенција директора у циљу осигурања квалитета рада ОВ и ВО установа», реализован је у организацији ЦСУ Кикинда, ЦСУ Сомбор, ЦСУ Кањижа и ЦСУ Шабац и подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређење образовања и васптиања. Саветовање је одржано у хотелу Термал у Врднику а након поздравне речи Дејана Карановића, директора ЦСУ Кикинда, присутне је поздравио Милан Ковачевић, заменик Покрајинског секретара за образовање. Прво предавање „Стручно-педагошки надзор у делокругу рада школских управа и улога директора у осигурању квалитета рада школе„ одржао је др Зоран Костић, посебни саветник министра , Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Јасмина Ђелић, начелник одељења за координацију рада школских управа из Министарства просвете, науке и технолошког развоја говорила је на тему „Национални оквир квалитета рада установа као основа за развој“. Другог дана говорили су представници ЗУОВ-а: „Искуства са испита за лиценту директора ОВ и ВО установа“ , Сузана Деретић, руководилац Центра за професионални развој запослених у образовању и Драган Ракита, руководилац Сектора за стручно усавршавање и напредовање у звања. Треће предавање је било „Рад са родитељима – кључни аспекти и изазови у раду“, Др Тања Шијаковић, руководилац Сектора за приправништво, менторство и руковођење. Завршно предавање је било „Улога директора у развијању позитивне атмосфере – климе и ставарању безбедног окружења“ Директор Друге економске школе у Београду Дејан Д. Недић а пример добре праксе представио је директор ОШ «Краљ Александра први» из Пожаревца, Горан Сегер. Добро припремљено саветовање било је гаранција да ће учесници и предавачи као и гости бити задовољни и да ће циљ саветовања у потпуности бити остварен. Учесници су остварили 2 бода за стручно усавршавање.