У организацији ЦСУ Кикинда, ЦСУ Сомбор, РЦ Кањижа и ЦСУ Шабац нудимо Вам студијско путовање за директоре образовних установа.

Циљ студијског путовања је посета Српског забавишта, основне школе, гимназије и дома ученика „Никола Тесла” у Будимпешти.

Поштована/и, - ако сте директор предшколске установе, основне школе, средње школе или дома ученика; - ако своје послове обављате најбоље што умете и ако их усклађујете са законским регулативама; - ако желите да установа којом руководите буде препознатљива по одличним резултатима ученика, по иновацијама у настави, повезивању са научним достигнућима, сарадњи са локалном и широм заједницом; - ако пратите постигнућа ученика, а наставни процес прилагођавате потребама тржишта и привреде; - ако сте директор који препознаје значај стручног усавршавања за квалитетан рад установе/школе учешћем у стручним и студијским путовањима и посетама по члану 6. став 4. Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, бр. 109/2021 од 19. новембра 2021. год.)

Позивамо Вас на тродневно студијско путовање у Будимпешту од 29. септембра до 1. октобра 2022. године (стручно усавршавање).

Кликните на линк Позивно писмо Будимпешта 2022

Кликните на линк Програм путовања Будимпешта 2022

29. мај 2021, Савремене методе у настави српског језика и књижевности 2

m DSC 0591m DSC 0593У суботу, 29. маја 2021.године, у Центру за стручно усавршавање у Кикинди, наставницима основне и средње школе одржан је семинар "Савремене методе у настави српског језика и књижевности 2", који се у Каталогу програма СУ за период од 2018. до 2021. године налази под каталошким бројем 849. Акредитацију овог семинара подржао је Центар за образовање Крагујевац. Аутори су др Владимир Б. Перић и Владимир Средојевић а осим њих је семинар реализовао и Раде Паповић. Циљ семинара је оснаживање наставничких компетенција за учење и поучавање, предмет и методику наставе кроз јачање капацитета у области интерактивних метода у настави. Полазници су остварили 8 бодова за стручно усавршавање.