15. мај 2021, Семинари у ЦСУ Кикинда

m DSC 0468m DSC 0463Протеклог викенда, уз поштовања свих мера током пандемије, одржана су два семинара у ЦСУ Кикинда. Велико интересовање владало је за акредитовани програм 115 „Комуникација у ћорсокаку као потенцијални безбедносни ризик – како избећи и разрешити конфликт на конструктиван начин“ чији су аутори Невена Ловринчевић, мастер психолог, ВМЦ Карабурма; Светлана Дотлић, мастер психолог, ВМЦ Карабурма; Андријана Влачић, мастер психолог, Министарство одбране Републике Србије; Биљана Михаиловић, дипломирани школски психолог-педагог, ОШ „Јован Ристић„, Београд. Циљ овог семинара је оснаживање компетенција за препознавање безбедносних ризика и реаговања на њих –унапређење социјалних вештина потребних за превенирање и поступање у конфликтним ситуацијама у циљу стварања безбедног окружења и промовисања конструктивнe комуникације. Програм 318 „Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе“, реализовали су Ивана Новаковић, Мастер, Основна школа „Стојан Новаковић„, Шабац; Душан Којић, Мастер, Центар за стручно усавршавање Шабац; Ђорђе Шарчевић, Мастер, Основна школа „Жика Поповић„ Владимирци. Циљ овог семинара је унапређивање знања наставника за ефикасно коришћење рачунара као подршке у изради потребне документације и квалитетнијег и потпунијег извођења наставе. Полазници су остварили 8 бодова за стручно усавршавање.