У организацији ЦСУ Кикинда, ЦСУ Сомбор, РЦ Кањижа и ЦСУ Шабац нудимо Вам студијско путовање за директоре образовних установа.

Циљ студијског путовања је посета Српског забавишта, основне школе, гимназије и дома ученика „Никола Тесла” у Будимпешти.

Поштована/и, - ако сте директор предшколске установе, основне школе, средње школе или дома ученика; - ако своје послове обављате најбоље што умете и ако их усклађујете са законским регулативама; - ако желите да установа којом руководите буде препознатљива по одличним резултатима ученика, по иновацијама у настави, повезивању са научним достигнућима, сарадњи са локалном и широм заједницом; - ако пратите постигнућа ученика, а наставни процес прилагођавате потребама тржишта и привреде; - ако сте директор који препознаје значај стручног усавршавања за квалитетан рад установе/школе учешћем у стручним и студијским путовањима и посетама по члану 6. став 4. Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Сл. гласник РС“, бр. 109/2021 од 19. новембра 2021. год.)

Позивамо Вас на тродневно студијско путовање у Будимпешту од 29. септембра до 1. октобра 2022. године (стручно усавршавање).

Кликните на линк Позивно писмо Будимпешта 2022

Кликните на линк Програм путовања Будимпешта 2022

12-13. мај 2021, Мај - месец математике

m DSC 0432m DSC 0438„Да ли су бројеви 3.6. и 9 кључеви Свемира“ и „Драгуљ Африке“, називи су још две радионце које су одржане у ЦСУ Кикинда у оквиру манифестације „Мај –месец математике“. О значају бројева 3,6 и 9, говорила је Весна Киурски. Било је речи и о томе како их је Тесла дефинисао и користио у својим проналасцима и у приватном животу. „Драгуљ Африке“ је радионица коју је осмислила и реализовала Јелена Вукобрат. Она је говорила о друштвеној игри „Манкала“. Учесницима је приближила историјат ове игре а касније су сами могли да се опробају и такмиче.