8. maj 2015, „Škola i populaciona politika“

populacijaAkreditovani, stručni skup „Škola i populaciona politika“ organizovali su CSU Kikinda i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja iz Beograda. Zbog velikog interesovanja prosvetnih radnika skup je biti održan u u Svečanoj sali SO Kikinda.

Ovaj stručni skup je namenjen vaspitačima, nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima predškolskih i školskih ustanova a cilj je unapređivanje kompetencija zaposlenih u obrazovanju za realizaciju sadržaja i tema iz oblasti populacionog obrazovanja u radu sa decom, mladima i njihovim roditeljima.

Teme skupa su prirodno i mehaničko kretanje stanovnika u Republici Srbiji, uznemirujući podaci koji se odnose na kontinuiran pad broja stanovnika u našoj zemlji, uloga nastavnika i udžbenika u vaspitanju za roditeljstvo sa više dece, reproduktivno zdravlje mladih, funkcionalno roditeljstvo i znanja, stavovi, vrednosti i veštine koje vode do psihoseksualne zrelosti mladih.

populacija 1

Skup je otvorio prof. dr Zoran Avramović, direktor Zavoda za obrazovanje i vaspitanje koji je nakon toga je sa direktorom CSU Kikinda posetio SSŠ « Miloš Crnjanski» gde je prisustvovao nastavničkom veću. Sa direktorom škole, Viktorom Felbabom i profesorima razgovaralo se o stručnom usavršavanju, udžbenicima, planovima i programima rada i srednjem stručnom obrazovanju.