<<  Мај 2022  >>
  2  3  4  5  6  7  8

21.август 2015, Предавање за директоре школа

direktorsko 2У организацији ЦСУ Кикинда у петак, 21. августа у Српској Црњи, одржано је предавање „Примена новог колективног уговора кроз реализацију технолошких вишкова“. Предавање је одржао Радомир Шојановић, потпредседник Синдиката образовања Србије и потписник посебног колективног уговора за основне, средње школе и домове ученика. Неке од тема о којима се говорило биле су проглашење технолошких вишкова, фазе рада комисије за проглашење технолошких вишкова, обавештење комисије, реализација члана 5 ПКУ, тумачење комисије за ПКУ и директор на листи као технолошки вишак. Након предавања, присутни су постављали питања а предавач је покушао да да одговоре. Већина ситуација са терена на жалост није обрађена и за неке случајеве готово је немогуће тренутно пронаћи решење, што изазива додатну нервозу пред почетак школске године.
Присутне је на почетку предавања поздравио директор ЦСУ Кикинда, Дејан Карановић а кратке презентације одржали су и Креативни центар из Београда и Атлер Фонтана из Кикинде.