17. септембар 2021, Инспекцијски надзор просветне инспекције и систематизација у установама образовања

m DSC 0075m DSC 0088У организацији ЦСУ Кикинда у сали Народног позоришта у Кикинди, одржана је трибина намењена директорима и секретарима предшколских установа и школа. Предавачи су били Дејан Илић, Републички просветни инспектор и Драган Тоић, Материјално финансијски саветник у Министарству просвете. Присутни су могли да се информишу о начину решавања проблема који настају на основу систематизације у установама и непоштовања компетенција међу запосленима.
Предавачи су предочили методологију инспекцијског надзора у установама од стране просветне инспекције. Посебно је значајно било што је представљена комплетна документација потребна за верификацију делатности, општа акта установа, начини планирања, упис деце, контрола права детета и ученика, евиденција јавних исправа, процедуре при избору директора, исправност пријема у радни однос, контрола досијеа запослених. Предавачи су одговорили и на велики број питања, пре свега секретара школа.