01. април 2021, Савремени изазови вртића "Вртић 21. века"

hk 1hk2Прва међународна конференција у области предшколског образовања, одржана је онлајн у организацији Центра за стручно усавршавање Кикинда, предшколске установе „Хепи кидс“ из Београда и МИБ из Љубљане, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије. Уз 70 еминентних стручњака из различитих институција из Србије, Хрватске, Словеније, Италије и Велике Британије, у онлајн свету окупило се готово 300 учесника из региона. Помоћник министра просвете, Милан Пашић, отворио је конференцију говорећи о значају ове теме. Скуп су поздравили и директор ЦСУ Кикинда, Дејан Карановић и директорка предшколске установе „Хепи кидс“, Татјана Рацков Синадиновић, док је модераторка била Марушка Жељезнов Сеничар, МИБ, из Љубљане. Циљ скупа је успостављање међународне мреже и повезивање вртића у земљи и иностранству ради размене искустава и добрих примера из праксе, као и упознавања иноватиних приступа у раду са предшколском децом. Конференција је акредитована и полазници су оставарили 1 бод за стручно усавршавање.