<<  Јануар 2022  >>
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9

Надамо се да сте добро и креативно, као и да ћете бити расположени да се укључите на наше нове едукативно-креативне радионице

ЛАКО ИГРОМ ДО САЗНАЊА ТРАГОМ ЗМАЈА

Креатор дипл. васпитач Софија Соња Јегарски.

За сва додатна обавештења позовите нас на контакт телефоне:

Више информација на следећем ЛИНКУ.

18. септембар 2020, Учионица под ведрим небом

35Научни клуб Кикинда организовао је прво од укупно три предавања са теренским радом, „Учионица под ведрим небом“, које се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. Предавање је одржано у петак, 18.9.2020. код Сточне пијаце у Кикинди. Предавач на астрономској вечери био је Младен Ђуран, астроном аматер.
Обрађене су две теме: основни појмови орјентације на небу, принцип рада астрономског телескопа, звезде и сазвежђа северног неба (показивање сазвежђа уз пригодну митолошку причу, вртећа карта неба, положај и место Земље и Сунца, планете Сунчевог система, посматрање Јупитера и Сатурна телескопом, а услови видљивости нису дозволили да се све предвиђено и види.
Предававање је било намењено свима које занима астрономија, физика и географија а присутно је било 62 свих генерација. Реализацију ове занимљиве вечери помогли су Сарачка радионица „Ронто“ и ЈП Кикинда.