23-27. септембар 2019, Десета ноћ, кроз знање даје моћ 2019. Кикинда

m DSC 0283m DSC 0044m DSC 0828m DSC 093516 радионица, 17 реализатора, 14 волонтера реализатора и 587 учесника из вртића, основних и средњих школа, као и грађана.
1. "Упознајмо велике умове", предавање и квиз такмичење, реализатор Мирослав Грујић
2."Пут у свемир", предавање и радионица, реализаторка Бојана Татић
3."Уплетене гране кикиндског тунела у јесен", реализаторка Сања Бикић
4. "Прављење скалираног Сунчевог система", реализатори Данило Боровница и Весна Краљ Дамјанов
5. "Оригами БЕАМ", реализатори Данило Боровница и Весна Краљ Дамјанов
6."Дај отисак-остави утисак", радионица, реализаторика Бојана Пењин
7."Издвајање биљних пигмената из листова и цветова", радионица, реализаторка Видица Штетин
8."Ватрогасац на задатку", програмирање за предшколце, реализатори Тања Радованов и Арпад Пастор
9."Мали робот - Лигхтбот", програмирање за основце, реализатори Тања Радованов и Арпад Пастор
10."Историјска бојанка" 11. "Занимљива историја" 12. "Место у којем живим, некад и сад" 13. "Израђивање фигура од глине" 14. "Историјски архив Кикинда; улога у културном животу града", реализатори Срђан Сивчев и Тијана Радић
15. "Биљни материјали као извори електричне струје", реализаторка Биљана Танкосић 16. "Мала школа биљака - странци међу нама" реализаторке Бојана Молнар и Едита Сатлер 17. "Светла страна мрака и светлосно загађење" , "Шта је светлост" предавање Миша Брацић, "Живи свет и светлост", предавање Бојана Молнар, "Боје", радионица Биљана Танкосић; за крај, петак 27. септембар у сарадњи са Народним музејем Кикинда - "Чему служи?" реализатори Драган Киурски и Катарина Драгин.