31. мај 2016, Научни клуб у ЦСУ Кикинда

m DSC 0576m DSC 0580Потписивањем Меморандума о сарадњи Центра за промоцију науке из Београда, града Кикинде и Центра за стручно усавршавање Кикинда, почео је са радом Научни клуб у Кикинди. Центар за промоцију науке заједно са Центрима за стручно усавршавање покренуо је мрежу Научних клубова широм Србије. Идеја је да клубови буду место где се говори о науци на различите начине: кроз предавања, трибине, пројекције, секције, радионице, дебате и друге начине које осмисле заинтересовани просветни радници.
На отварању Научног клуба гостима су се обратили директор ЦСУ Кикинда, Дејан Карановић, заменица градоначелника Кикинде, Босиљка Срдић и Немања Ђорђевић, директор ЦПН. У Центру за стручно усавршавање Кикинда организован је и Фестивал науке за ученике основних школа уз подршку фимре „ Флукс“ из Београда и ЦПН. За наставнике су одржана два предавање. Предавање „Научни клуб – концепт и активности“ одржао је Бранимир Ацковић из Центра за промоцију науке а предавање „Савремене технологије у процесу образовања и њихов значај“ о коришћењу савремених учила у процесу наставе од предшколских установа до факултета“ одржао је Владимир Дојчиловић из фирме „Флукс“ .